| موسوعة لتعليم الطبخ | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:33 pm | |
| انا حبيت ااقدم ليكم موسوعه
وان شاء الله كل يوم هتكون فى وصفات جديده
سهله خالص بأذن الله
علشان نعلم المبتدئين الطبخ
انا مش محترفه على فكرة
بس الى حد كبير الحمد لله بطبخ كويس
يالا نبتدى..... | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:35 pm | |
| تعالوا نبتدى اول درس
1\ الارز بالشعيريه
المقادير:
كوب ارز
ربع كوب شعيريه
كوب ماء
معلقة سمنة او زيت
الطريقة:
نجيب السمنة او الزيت ونسخنهم وبعدين نحط بعدها الشعيريه لحد مالونها يبقى ذهبى وبعدين نحط عليهم المياه لحد ماتغلى وبعدين نحط عليهم الرز واول ماالمياه تغلى والميه تقل على وش الرز نوطى خالص النار علشان يتردد ونحط معلقة صغيره ممسوحه ملح بنحطها على المياه وهى بتغلى | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:40 pm | |
| 2\ الارز الابيض
المقادير: ا كوب ارض ابيض 1 كوب ماء معلقة صغيرة ممسوحة ملح 2 معلقة زيت الطريقه: نسخن الزيت فى الحله نضيف المياه على الزيت بعد ماسخن ......ونحط عليه الملح ونسيبه يغلى.....ونكون غسلنا الرز ....وصفيناه....ونضيف الرز للمياه بعد ماتغلى واول ماالرز يشرب المياه نوطى عليه النار يتردد لحد مايستوى] | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:48 pm | |
| 3/كفته مشويه بالفرن
بطريقه الى حد ما سهله
المقادير
نصف كيلو لحمة مفرومة
شوية بقدونس ناعمين
بصلة ونصف مبشورة
ملعقتين بقسماط
بصلتين كبار مقطعين حلقات
ملعقة صغيرة ملح وشوية فلفل اسود وشوية بهارات على شوية ارفة ناعمة
ملعقة سمنة
ملعقتين زيت لدهن الصينية
الطريقة :
توضع اللحمة المفرومة فى طبق غويط ونبشر عليها البصل وبعدين نضع كل البهارات والسمن والبقدونس و البقسماط ونقلبها بيدينا جيدا
وبعدين نصبعها على يد معلقة ونكون مجهزين الصينية مدهونة بالزيت ومتقطع عليها حلقات البصل
وبعدين ندخلها الفرن فى الرف الوسط وتكون النار وسط يعنى مش عالية ومش حرارتها قليلة وسط
وبعد ما تنزل المية بتاعتها وتستوى ممكن تشغلى الشواية من فوق كى يحمر و شها
وتكونىولعتى فحمه على النار اول ما تطلعى الكفتة حطى الفحم فى النص وعليه نقطتين زيت وغطيها بأى غطا علشان تبقى اللكفته
بريحة الفحم.
| |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:55 pm | |
| 4-معكرونة الدجاج بالفطر بالصلصه البيضاء
المقادير:
2 معلقة زبدة او سمنه 1 ملعقة زيت بصلة مقطعة شرائح 1 فص ثوم مهروس ربع فرخه متقطعة شرايح 125 جرام شرائح مشروم طازج"كوبايه الا ربع تقريبا" 1 كوب كريمة 500 جرام معكرونه"كيس مكرون"
الصلصه البيضاء:
4 معالق دقيق 3 معالق سمنه 2 كوب لبن 2 معلقة ملعقة طعام جبن بارميسان مبشور ......او اى نوع جبن اخر"ممكن نستخدم جبنه رومى" 1 كوب كريمة "بتبقى كريمة طهى وفى نوع كويس اوى جهينه "
التحضير:
هنسخن الزبدة والزيت ونحط البصل والتوم، ونقلب على نار هاديه لحد مايستوى ويكون لونه ذهبى
ارفعيه من على النار شويه ونحط الفراخ عليه ونسيبه شويه على النار وبعدين نحط المشروم ونسبهم شوية كمان
3/نسلق المكرونة ونصفيها ونزلها تحت مياه من الحنفيه شويه"علشان متعجنش"
تحضير الصلصه البيضاء:
نسخن السمنه على النار
وبعدين نضيف ليها الدقيق لحد مايكون لونه ذهبى...
وبعدين ننزل عليه اللبن ونقلب بالايد التانيه علشان ميكلكعش
ونراعى ان الصوص يكون خفيف....يعنى ممكن نزود شويه لبن لو احتاجنا.....ونضيف الملح والفلفل الاسمر ...والكريمة وفى الاخر خالص نضيف الجبن"ايا كان نوعه"
نيجى بقى للخطوه الاخيرة
نجيب الطبق ونحط فيه المكرونه ....والفراخ اللى عملناها
وفوق خالص الصوص
| |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 3:58 pm | |
| 5-صينيه بطاطس بالفراخ
افتكاساتى
المقادير\
4 حبات بطاطس وسط 4 طماطم بصله صغيره 2 فص توم كبي 1/2 فلفله خضراء 1/2 مكعب ماجى معلقة صغيرة خل ملح وفلفل اسمر وكمون وبهار لحمه معلقة معجون طماطم"علشان تبقى الصلصه لونها احمر وحلو" ورقة لورا...ومستكه معلقة سمنه بلدى
طريقة التحضير\
نضرب الطماطم والبصل والتوم ومعجون الطماطم والخل والفلفل الاخضر فى الخلاط ومعاهم الكمون والفلف الاسمر والبهار
ونكون مقطعين البطاطس طخينة شويه ورصيناها فى الصينيه وعليها الفرخه نيه مقطعه 4 قطع...ونحط عليهم ورقة اللورا والمستكه ....وبعدين نحط الخلطه اللى ضربناها فى الخلاط عليهم "من غير ملح...الملح فى الاخر".... ونحط معلقة السمنه على الوش...ونغطى الصينيه ونسبها على البوتجاز ...اول ماتغلى نوطى النار عليها ونسبها 1/2 ساعه تقريبا وبعدين ندخلها الفرن نخليها تكمل سوا وقبل ماتستوى بشويه صغيرة نكون مدوبين معلقة ملح فى حبة مياه صغيرة ونرشه على الصينيه ونسبه ا شويه فى الفرن وبعدين نشغل الشوايه... | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 4:03 pm | |
| اسكالوب دجاج
نجيب صدور دجاج تقريبا نص كيلو بتكون سميكة نعملها شريحتين او ثلاثة حسب سمكها وبعدين نفرم بصلة ونعصرها بايدنا ونحط العصير على صدور الدجاج ونتبلها بملح وفلفل اسود وليمون ونسيبها في الثلاجة من نص ساعة الى ساعتين وبعدين نغمسها في بيض وبعدين بقسماط ونتركها في الثلاجة نص ساعة وبعدين نقليها وبالهنا وممكن نحفظها في الفريزر | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 4:09 pm | |
| جلي الفراولة مع الموز المكوّنات
1 كوب أو 100 غ من بسكويت ديجيستيف٬ المطحون 2 أو 300 غ من الموز٬ مقطّعتان إلى شرائح 4 أكواب أو 1 لتر من الماء 1 علبة أو 397 غ من حليب نستله المكثف المحلى 2 ملاعق طعام من دقيق الذرة 2 ملاعق طعام من ماء الورد 1 علبة أو 85 غ من مسحوق جيلاتين الفراولة طريقة التحضيريُقسّم البسكويت والموز بين 10 أكواب للتقديم ثمّ توضع جانباً. يوضع الماء مع حليب نستله المكثف المحلّى، ودقيق الذرة في قدر كبير. يُغلى المزيج ويُحرّك ثمّ يُترك على نار خفيفة لمدّة 5 دقائق. يُرفع المزيج عن النار، ويُضاف ماء الورد وهلام الفراولة وتُحرّك المكوّنات جيّداً. يُسكب المزيج في الأكواب، ويُترك حتى يبرد قليلاً، ثمّ يوضع في البراد لمدة تتراوح بين 2 و3 ساعات حتى يجمد. | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 4:13 pm | |
| فيليه لحم البقر مع صلصة الفطر المكوّنات1200 غ من لحم خاصرة البقر الطري٬ أو 16 فيليه الواحدة بسماكة 2 سم لتحضير الصلصة: 2 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي ملح أقل 1 لتر من الماء 2 حبات من الجزر٬ مقطّعتان على شكل مربّعات 2 عيدان من الكرفس 8 عروق من الزعتر الطازج 4 من ورق الغار 2 حبات من البصل 1 ملعقة صغيرة من السكر الأسمر 1 ملعقة طعام من زيت الكانولا 500 غ من فطر بورسيني٬ الطازج أو المجمّد 500 غ من الفطر الأبيض٬ الطازج رشة من الفلفل الأسود المطحون 1 ملعقة طعام من الزبدة طريقة التحضير
يُقطّع اللحم، إذا تمّ شراؤه في قطعة واحدة، إلى قطع دائرية صغيرة تبلغ سماكة الواحدة 2 سم. يُخلط مكعّبا مرقة الدجاج ماجي ملح أقل مع الماء، والجزر والكرفس وعروق الزعتر الأخضر وأوراق الغار؛ يُغلى المزيج ثم تُستخرج الأعشاب ويُمزج كلّ شيء مع بعضه البعض. يُقلّى البصل مع تحريكه مع السكّر وزيت الكانولا إلى أن يكتسب اللّون البني الذهبي، ثم يُضاف الفطر والفلفل الأسود المسحوق. يُطهى المزيج لمدّة 10 دقائق. تُضاف مرقة الدجاج ويُطهى المزيج حتى الحصول على صلصة ناعمة. تُستخرج الصلصة وتُخفق مع الزبدة. تُسخّن القدر أو المشواة، ثم تُحمّر قطع اللحم الدائرية بحسب الذوق. توضع قطعة لحم مستديرة في وسط كلّ طبق، ويُرشّ الفطر عليها، ثم توضع فوقها قطعة لحم دائرية أخرى. تُسكب الصلصة فوق الطبق قبل تقديمه. | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الجمعة يناير 28, 2011 4:16 pm | |
| ريسوتو الدجاج المكوّنات
2 ملاعق طعام من زيت الزيتون 1 حبة كبيرة الحجم أو 200 غ من البصل٬ مفرومة 1 فص من الثوم٬ مسحوق 1 حبة صغيرة الحجم أو 60 غ من الجزر٬ مقطّعة إلى مكعّبات صغيرة 500 غ من صدور الدجاج منزوعة الجلد والعظم٬ المقطعة الى مكعبات ½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون 1½ كوب أو 300 غ من أرز أربوريو 5 أكواب أو 1250 مل من الماء 2 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي ملح أقل ¼ كوب أو 25 غ من جبنة البرميزان المبشورة 1 ملعقة طعام من البقدونس الطازج٬ المفروم طريقة التحضير
يُسخّن زيت الزيتون في قدر كبيرة. يُقلى البصل والثوم بتأنٍّ على نار متوسّطة الحرارة لمدّة 4 دقائق مع الاستمرار في التحريك. تُضاف مكعّبات الجزر والدجاج وتُتبّل بمسحوق الفلفل الأسود. يُتابع التحريك على نار متوسّطة الحرارة لمدّة 5 دقائق أو حتّى يتغيّر لون مكعبات الدجاج. يُضاف الأرز وتُحرّك المكوّنات لمدّة دقيقة واحدة. يُغلى الماء مع مكعّبي مرقة الدجاج ماجي ملح أقلّ في قدر آخر. يُضاف كوب واحد من المرقة إلى الأرز ويُترك المزيج على نار هادئة مع التحريك بشكل متكرّر حتّى يتمّ امتصاص المرقة. تُسكب الكمية المتبقية من المرقة تدريجياً، من خلال إضافة كوب في كلّ مرّة مع الانتظار حتّى امتصاص المرقة بين الكوب والآخر. عند امتصاص المرقة بكاملها، يصبح الأرز ناضجاً لكن يبقى هشّاً عند تناوله. تُضاف جبنة البارميزان مع البقدونس وتُخلط المكوّنات بتأنٍّ. يُقدّم الريسوتو فور الانتهاء من تحضيره. | |
|
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| |
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| |
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| |
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| |
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الثلاثاء فبراير 01, 2011 3:53 am | |
| | |
|
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الثلاثاء فبراير 01, 2011 3:54 am | |
| | |
|
| |
Dana مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 733 نقاط : 1440 السٌّمعَة : 33 تاريخ التسجيل : 07/05/2010 العمر : 29 المزاج : آخر رواق
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الثلاثاء فبراير 01, 2011 5:57 am | |
| | |
|
| |
xLoveEmo مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 43 نقاط : 83 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 06/01/2011 العمر : 34 المزاج : emo
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الثلاثاء فبراير 01, 2011 3:26 pm | |
| اشكرك من قلبي .. اذا اتعاونا احنا الاثنين و ياريت كمان باقي الأعضاء اللي عندهم وصفة سهلة يحطونها في هذا الموضوع لنجمع أكبر عدد ممكن من الوصفات... شكرا مرة أخرى غاليتي دانا.. | |
|
| |
عبير س مبــــ مميز ـــدع
الابراج : عدد المساهمات : 149 نقاط : 176 السٌّمعَة : 8 تاريخ التسجيل : 11/01/2011 العمر : 34 المزاج : عادي
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الخميس فبراير 03, 2011 5:57 am | |
| | |
|
| |
ملك مبــــ مميز ـــدع
من مساهماتي :
عدد المساهمات : 196 نقاط : 271 السٌّمعَة : 13 تاريخ التسجيل : 09/12/2010 المزاج : آخر رواق
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الإثنين فبراير 21, 2011 2:28 pm | |
| | |
|
| |
Amirat Al 7ob مشرف مميز
من مساهماتي :
الابراج : عدد المساهمات : 1092 نقاط : 1674 السٌّمعَة : 51 تاريخ التسجيل : 05/05/2010 العمر : 27 المزاج : حزينة
| موضوع: رد: موسوعة لتعليم الطبخ الإثنين فبراير 21, 2011 3:52 pm | |
| | |
|
| |
| موسوعة لتعليم الطبخ | |
|